



EDIC Part II Preparation Course, Brussels

Day 1: Saturday, March 21, 2020

12:00-12:15 12:15-12:40 12:40-13:00 13:00-13:15 13:15-13:45 13:45-14:05	Registration Introduction (How EDIC II works) Exam statistics CBA Video Curves 1: ECG Curves 2: Pressure waves
14:05-14:20	Break
14:20-15:00 15:00-15:45	Curves 3: Ventilator Screens Biochemistry 1: Advanced Acid-Base
15:45-16:00	Break
16:00-16:45 16:45-17:30 17:30-18:15	Biochemistry 2: Vignette, ions and patterns CBA Images 1: CXR/AXR CBA Images 2: CT/US

Day 2: Sunday, March 22, 2020

08:00-09:00 09:00-09:15 09:15-10:00	How to go through CCS 1 Medical CCS Video How to go through CCS 2 Cardiothoracic
10:00-10:30	Break – Room re-arrangement
10:30-16:00	Mock exams – see rotation scheme
16:00-16:30	Tips and guide to educational resources
16:30	End of course





Figure: Rotation of groups through Mock exams

Time	Main Room (1 st floor)	Dark Room (ground floor)	Small room (ground floor)	Lunch	
10.20	(1311001)	CBA Set 1			
10:30			Meet the examiner		
	CCS	Group B	Group C		
11.00	Group A	(50 min)	(50 min)		
11:20	(100 min)	CBA Set 1		Group B	
	(10011111)	Group C		(60 min)	
		(50 min)		(00 11111)	
12:10	Lunch break for Faculty Group C				
12:30		CBA Set 1		the state of the s	
	000	Group A		(60 min)	
	CCS	(50 min)			
13:20	Group B	CBA Set 2			
	(100 min)	Group C		Group A	
		(50 min)		(60 min)	
14:10	10	(
14:20		CBA Set 2	Meet the examiner		
	000	Group A	Group B		
	CCS	(50 min)	(50 min)		
15:10	Group C	CBA Set 2	Meet the examiner		
	(100 min)	Group B	Group A		
		(50 min)	(50 min)		
16:00	End of Mock exams				